Info

Elephant Baby's en Elephant Printables

Elephant Baby's en Elephant Printables

Olifanten zijn interessante dieren. Hun grootte is geweldig en hun kracht is ongelooflijk. Het zijn intelligente en aanhankelijke wezens. Verbazingwekkend, zelfs met hun grote formaat, kunnen ze stil lopen. Misschien merk je ze niet eens voorbij!

Snelle feiten: babyolifanten

  • Draagtijd: 18 - 22 maanden
  • Geboortegewicht: ongeveer 250 pond
  • Hoogte: ongeveer 3 voet lang
  • Ongeveer 99% van de kalveren wordt 's nachts geboren
  • Kalveren worden geboren met krullend zwart of rood haar op hun voorhoofd
  • Kalveren drinken ongeveer 3 liter melk per dag

Feiten over babyolifanten

Een babyolifant wordt een kalf genoemd. Het weegt ongeveer 250 pond bij de geboorte en staat ongeveer drie voet lang. Kalveren kunnen in het begin niet goed zien, maar ze kunnen hun moeder herkennen aan aanraking, geur en geluid.

Babyolifanten blijven de eerste maanden heel dicht bij hun moeder. De kalveren drinken hun moedermelk ongeveer twee jaar, soms langer. Ze drinken tot 3 liter melk per dag! Op ongeveer vier maanden oud beginnen ze ook wat planten te eten, zoals volwassen olifanten, maar ze hebben nog steeds zoveel melk van hun moeder nodig. Ze blijven melk drinken voor maximaal tien jaar!

Aanvankelijk weten babyolifanten niet echt wat ze met hun koffers moeten doen. Ze slingeren ze heen en weer en stappen er soms zelfs op. Ze zullen aan hun romp zuigen, net zoals een menselijke baby aan zijn duim zou kunnen zuigen.

Tegen ongeveer 6 tot 8 maanden beginnen kalveren te leren hun koffers te gebruiken om te eten en drinken. Tegen de tijd dat ze een jaar oud zijn, kunnen ze hun stammen behoorlijk goed besturen en, net als volwassen olifanten, hun stammen gebruiken voor grijpen, eten, drinken, baden.

Vrouwelijke olifanten blijven hun hele leven bij de kudde, terwijl mannen vertrekken om een ​​eenzaam leven te beginnen op een leeftijd van ongeveer 12 tot 14 jaar.

Elephant Babies Kleurplaat (print de PDF): Kleur deze foto terwijl je de feiten bekijkt die je hebt geleerd.

Soorten olifanten

Jarenlang dachten wetenschappers dat er twee verschillende soorten olifanten waren: Aziatische olifanten en Afrikaanse olifanten. In 2000 begonnen ze echter Afrikaanse olifanten te classificeren in twee verschillende soorten, de Afrikaanse savanneolifant en de Afrikaanse bosolifant.

Elephant Vocabulary Worksheet (Print de PDF): Ontdek meer over olifanten door met dit vocabulaire werkblad. Zoek elk woord op in een woordenboek of online. Schrijf vervolgens het juiste woord op de lege regel naast elke definitie.

Elephant Word Search (print de PDF): Zie hoe goed je je herinnert wat je hebt geleerd over olifanten. Omcirkel elk woord zoals u het tussen de letters in de woordzoeker vindt. Raadpleeg het werkblad voor termen waarvan u de betekenis niet meer weet.

Afrikaanse savanneolifanten leef in het gebied van Afrika onder de Sahara woestijn. Afrikaanse bosolifanten leven in de regenwouden van Midden- en West-Afrika. De olifanten die in het Afrikaanse bos leven, hebben kleinere lichamen en slagtanden dan die op de savannes.

Aziatische olifanten leven in de struikgewas en regenwouden van Zuidwest-Azië, India en Nepal.

Elephant Habitat Kleurplaat (print de PDF): Lees wat je hebt geleerd over de habitat van olifanten.

Onderscheid tussen Aziatische en Afrikaanse olifanten

Er zijn veel overeenkomsten tussen Aziatische en Afrikaanse olifanten, maar er zijn eenvoudige manieren om de ene van de andere te onderscheiden. Afrikaanse olifanten hebben veel grotere oren die de vorm lijken te hebben van het continent Afrika. Ze hebben grote oren nodig om hun lichaam af te koelen op het hete continent van Afrika. De oren van de Aziatische olifant zijn kleiner en meer afgerond.

Afrikaanse olifant kleurplaat (print de PDF)

Er is ook een duidelijk verschil in de vorm van de hoofden van Aziatische en Afrikaanse olifanten. De koppen van Aziatische olifanten zijn kleiner dan die van een Afrikaanse olifant en hebben de vorm van een "dubbele koepel".

Zowel mannelijke als vrouwelijke Afrikaanse olifanten kunnen slagtanden groeien, hoewel niet iedereen dat doet. Alleen mannelijke Aziatische olifanten verbouwen slagtanden.

Aziatische olifant kleurplaat (print de PDF)

De Aziatische olifant is kleiner dan de Afrikaanse olifant. Aziatische olifanten leven in junglehabitats. Het is heel anders dan de woestijnen van Afrika. Water en vegetatie zijn er in overvloed in de jungle. Aziatische olifanten hebben dus geen gerimpelde huid nodig om vocht vast te houden of grote oren om hun lichaam te waaieren.

Zelfs de stammen van Aziatische en Afrikaanse olifanten zijn verschillend. Afrikaanse olifanten hebben twee vingerachtige gezwellen op het puntje van hun stam; Aziatische olifanten hebben er maar één.

Kleurplaat olifantenfamilie (PDF afdrukken): Denk je dat je Afrikaanse en Aziatische olifanten uit elkaar kunt houden? Zijn dit Afrikaanse olifanten of Aziatische olifanten? Wat zijn de identificerende functies?

Kleurplaat olifantsdieet (print de pdf): Alle olifanten zijn planteneters (herbivoren). Volwassen olifanten eten ongeveer 300 pond voedsel per dag. Het duurt lang om 300 pond voedsel te vinden en te eten. Ze brengen 16 tot 20 uur per dag door met eten!

Bijgewerkt door Kris Bales