Beoordelingen

Fascinerende feiten over Bald Eagle

Fascinerende feiten over Bald Eagle

De zeearend is zowel de nationale vogel als het nationale dier van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een unieke Noord-Amerikaanse adelaar, variërend van Noord-Mexico tot alle aangrenzende Verenigde Staten, tot Canada en Alaska. De enige staat die de vogel niet thuis noemt, is Hawaii. De adelaar leeft in de buurt van open water en geeft de voorkeur aan een habitat met grote bomen waarin hij nesten bouwt.

Snelle feiten: Bald Eagle

  • Wetenschappelijke naam: Haliaeetus leucocephalus
  • Gemeenschappelijke naam: Bald Eagle
  • Basic Animal Group: Bird
  • Grootte: 28-40 inch lichaam; spanwijdte 5,9-7,5 voet
  • Gewicht: 6,6 tot 13,9 pond
  • Levensduur: 20 jaar
  • Dieet: Vleesetende
  • Habitat: Noord Amerika
  • Bevolking: Tienduizenden
  • Beschermingsstatus: Minste zorg

Beschrijving

Bald eagles zijn niet echt kaal door volwassenheid, ze hebben wit-gevederde hoofden. In feite is de wetenschappelijke naam van de zeearend, Haliaaetus leucocephalus, vertaalt uit het Grieks en betekent "witte zeearend."

Onvolwassen adelaars (adelaars) hebben bruin verenkleed. Volwassen vogels zijn bruin met een witte kop en staart. Ze hebben gouden ogen, gele voeten en verslaafd gele snavels. Mannen en vrouwen zien er hetzelfde uit, maar volwassen vrouwen zijn ongeveer 25% groter dan mannen. De lichaamslengte van een volwassen adelaar varieert van 70 tot 102 cm (28 tot 40 in), met een spanwijdte van 1,8 tot 2,3 m (5,9 tot 7,5 ft) en een massa van 3 tot 6 kg (6,6 tot 13,9 lb).

Het kan een uitdaging zijn om tijdens de vlucht een Amerikaanse zeearend te identificeren, maar er is een eenvoudige manier om een ​​adelaar te onderscheiden van een gier of havik. Terwijl grote haviken met opgeheven vleugels en kalkoengier hun vleugels in een ondiepe V-vorm houden, zweeft de kale adelaar met zijn vleugels in wezen plat.

Bald Eagle (Haliaeetus leucocephalus) stijgende met karakteristieke platte vleugels. Carl D. Walsh / Aurora Photos / Getty Images

Het geluid van een Amerikaanse zeearend lijkt een beetje op een meeuw. Hun oproep is een combinatie van hoge staccato-chirps en fluitjes. Geloof het of niet, wanneer je het geluid van een kale adelaar in een film hoort, hoor je eigenlijk de doordringende kreet van de roodstaartbuizerd.

Dieet en gedrag

Indien beschikbaar eet de Amerikaanse zeearend liever vis. Het zal echter ook kleinere vogels, vogeleieren en andere kleine dieren eten (bijv. Konijnen, krabben, hagedissen, kikkers). Bald eagle kiezen prooi die waarschijnlijk niet veel van een gevecht op te zetten. Ze zullen gemakkelijk andere roofdieren wegjagen om een ​​moord te stelen en aas eten. Ze profiteren ook van menselijke bewoning, opruimen van visverwerkende planten en stortplaatsen.

Eagle-Eye Vision

Amerikaanse zeearenden hebben echt een visie van een adelaar. Hun visie is scherper dan die van een mens en hun gezichtsveld is breder. Bovendien kunnen adelaars ultraviolet licht zien. Net als katten hebben de vogels een binnenooglid dat een nictiterend membraan wordt genoemd. Adelaars kunnen hun hoofdoogleden sluiten, maar toch door het doorzichtige beschermende membraan heen kijken.

Reproductie en nakomelingen

Bald eagles worden seksueel volwassen op de leeftijd van vier tot vijf jaar. Normaal gesproken paren de vogels voor het leven, maar ze zullen nieuwe partners zoeken als er één sterft of als het paar herhaaldelijk faalt. Het paarseizoen vindt plaats in de herfst of lente, afhankelijk van de locatie. Verkering omvat een uitgebreide vlucht, inclusief een display waarin het paar hoog vliegt, klauwen vergrendelt en valt, en vlak voor het raken van de grond wordt uitgeschakeld. Klauwklauwen en cartwheeling kunnen voorkomen tijdens territoriale veldslagen, evenals voor verkering.

Tijdens de verkering, kale adelaar gesp klauw en wieltje naar de oppervlakte. Todd Ryburn Photography / Getty Images

Bald eagle-nesten zijn de grootste en meest massieve vogelnesten ter wereld. Een nest kan tot 8 voet breed meten en tot een ton wegen. Mannelijke en vrouwelijke adelaars werken samen om een ​​nest te bouwen, dat is gemaakt van stokjes en zich meestal in een grote boom bevindt.

De vrouwelijke adelaar legt een koppeling van één tot drie eieren binnen 5 tot 10 dagen na het paren. Incubatie duurt 35 dagen. Beide ouders zorgen voor de eieren en de donzige grijs gekleurde kuikens. De eerste echte veren en bek van een adelaar zijn bruin. Jonge adelaars gaan over naar volwassen verenkleed en leren grote afstanden vliegen (honderden kilometers per dag). Gemiddeld leeft een zeearend ongeveer 20 jaar in het wild, hoewel bekend is dat in gevangenschap levende vogels 50 jaar leven.

Zwemmogelijkheid

Adelaars staan ​​bekend om hun stijgende lucht, maar ze doen het ook goed in water. Net als andere visarenden, kan de zeearend zwemmen. Adelaars drijven goed en klappen met hun vleugels om ze als peddels te gebruiken. Bald eagles zijn waargenomen zwemmen op zee en ook in de buurt van de kust. Bij het land kiezen adelaars ervoor om te zwemmen wanneer ze een zware vis dragen.

Zwemmende adelaar. Branko Frelih / Getty Images

Beschermingsstatus

In 1967 werd de zeearend vermeld als bedreigd onder de Endangered Species Preservation Act. In 1973 werd het opgenomen onder de nieuwe Endangered Species Act. De dramatische bevolkingsafname die leidde tot bijna uitroeiing omvatte onbedoelde vergiftiging (meestal van DDT en loodschot), jacht en vernietiging van habitats. Tegen 2004 waren de aantallen adelaars echter voldoende hersteld dat de vogel op de Rode Lijst van IUCN stond als 'minst zorgwekkende'. Sinds die tijd is het aantal adelaars toegenomen.

Bronnen

  • del Hoyo, J., Elliott, A., & Sargatal, J., eds ... Handboek van de vogels van de wereld Vol. 2. Lynx Edicions, Barcelona, ​​1994. ISBN 84-87334-15-6.
  • Ferguson-Lees, J. en D. Christie ,. Raptors of the World. Londen: Christopher Helm. pp. 717-19, 2001. ISBN 0-7136-8026-1.
  • Isaacson, Philip M. De Amerikaanse adelaar (1e editie). Boston, MA: New York Graphic Society, 1975. ISBN 0-8212-0612-5.